shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : €0.00
View Cart Check Out

8. kolo: KK Burch – OKK Čelik Zenica

Nakon „gostovanja“ u Skenderiji kod Bosne Royal u kojoj smo uprkos dobroj igri doživjeli poraz rezultatom 95:87, u subotu 05.12. u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, dočekujemo još jednog nezgodnog protivnika i prošlogodišnjeg učesnika Lige 12 BiH, ekipu OKK Čelik iz Zenice.Utakmica protiv Bosne pokazala je svu draž košarkaške igre, te je publika u Skenderiji, njih oko 400,  moglo da uživa u predstavi koju su ponudili naši i košarkaši Bosne, koji su na kraju ipak bili smireniji i utakmicu dobili u svoju korist.

Naši momci, uprkos porazu, pokazali su karakter i snagu, te po ko zna koji put dokazali da mogu ravnopravno igrati sa favoritima prvenstva.

Sličnu utakmicu očekujemo i protiv gostiju iz Zenice, koji su jako mlada ekipa, ali sa par iskusnih prvotimaca čine kompaktnu cjelinu pa je spoj mladosti i iskustva u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao zavidan kvalitet košarke i trenutno zauzimaju petu poziciju sa omjerom od 4 pobjede i 3 poraza. Međutim, baš kao i u prošlom kolu u kojem je protivnik bio motiv sam po sebi, ista situacija je i sada, gdje igramo protiv kluba sa dugom i uspješnom košarkaškom tradicijom, pa je očekivati da će naši momci uz podršku svojih navijača, pružiti maksimum na parketu i pokušati doći do treće pobjede u prvenstvu.

U ostalim utakmicama 8. kola sastaju se: Promo DV- Igman, Gradina Tešanj – Orlovik Žepče, Lukavac – Turbina, Vogošća – Gradina Srebrenik. Utakmica ovog kola između Brčko Distrikta i Bosne Royal igrana je u srijedu 02.12.2015. godine u kojoj su gosti iz Sarajeva slavili rezultatom 87:72

Komentari

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply